Presentationer om arbetslivet
Här hittar du presentationer om olika ämnen kopplade till arbetslivet. Presentationerna är gjorda som en färdig lektion som du kan sätta igång i klassrummet.
Klimatomställning av arbetslivet
Denna presentation går igenom begrepp som rättvis klimatomställning, jordens planetära gränser och FN:s hållbarhetsmål. Den innehåller även diskussionsfrågor, värderingsövningar och skrivövningen En dag på jobbet år 2045.
Robotar och AI i arbetslivet
Denna presentation handlar om hur arbetslivet påverkas av införandet av ny teknik. Den innehåller diskussionsfrågor, en fyra-hörn-övning och skrivuppgiften En dag på jobbet 2053.
Vägen till ett mer jämställt samhälle
Denna presentation går igenom några av de viktigaste historiska stegen till ett mer jämställt samhälle. Den innehåller årtal, historiska bilder, diskussionsfrågor och uppgifter om att ta reda på mer.
Jämställdhet idag – Hur ser det ut?
Denna presentation tar upp statistik om hur det ser ut med jämställdheten inom politiken, arbetet, hemmet och inom hälsa. Den innehåller diskussionsfrågor, ett quiz om jämställdhet och en fyra-hörn-övning.
Strejk – Hur funkar det?
Denna presentation innehåller fakta om hur regelverket kring strejker fungerar med exempel från strejken på Tesla, diskussionsfrågor och en fyra-hörn- övning.
Vägen till rättigheter i arbetslivet
Denna presentation innehåller ett bildspel om fackföreningarnas historia, diskussionsfrågor och en uppgift om att ta reda på mer om tillkomsten av olika lagar på arbetsmarknaden.
Att tänka på när du jobbar
Denna presentation innehåller en film, diskussionsfrågor, en uppgift om sommarjobb samt ett quiz om arbetslivet.
Arbetsmiljö
Denna presentation innehåller en film, diskussionsfrågor, en övning om att kartlägga risk och friskfaktorer samt en skrivövning om en dag på jobbet år 1910.
Gigekonomi
Denna presentation innehåller en film, diskussionsfrågor, en fyra-hörn-övning samt casen “Cykelbudet” och “Taxiresan.”
Rasism i arbetslivet
Denna presentation innehåller en film, diskussionsfrågor, en fyra-hörn-övning samt casen “Kundkontakt” och” Du som är… Känner du någon som…”