Om oss

Arena Skolinformations utbildningsmaterial om arbetslivet och arbetsmiljö riktar sig till dig som lärare eller studie och yrkesvägledare på gymnasiet. På sajten kan du läsa mer om materialen, beställa dem kostnadsfritt (ingen fraktkostnad tillkommer), få lektionsförslag och hitta länkar till andra webbsidor som tar upp arbetslivet. Passa gärna på att lämna feedback på materialen och ge tips på vad du vill att vi skriver mer om i framtiden.

Sajten www.arbetslivskoll.se drivs genom verksamheten Arena Skolinformation, som är en del av Arenagruppen. Syftet med Arena Skolinformations verksamhet är att öka kunskaperna om hur arbetsmarknaden fungerar bland elever på gymnasiet.
Hittills har lärare, studie och yrkesvägledare och andra som kommer i kontakt med unga på väg ut i arbetslivet beställt över 2 000 000 exemplar av våra material sedan starten 2010.

Allt material är framtaget i samarbete med pedagoger och har tydliga kopplingar till kursplaner i flertalet ämnen enligt GY11, gymnasieskolans läroplan. Läs mer om materialen här

Läs mer om de fackförbund som står bakom verksamheten här

Allt tryckt material från Arena Skolinformation är Svanen- och FSC-märkt. Med en upplaga på runt 200 000 tryckta exemplar per år väljer vi också att klimatkompensera för de material vi trycker genom projekt via tryckeriet.

För lärare och studie och yrkesvägledare
Vem bestämmer lönen? Vad är arbetsmiljö? Vilka rättigheter har jag som anställd? Och vad skiljer den svenska arbetsmarknaden från den europeiska?
I Arena Skolinformations undervisningsmaterial besvaras dessa frågor och mycket mer. Genom elevmaterial, filmer och rollspel får eleverna en inblick i det arbetsliv som väntar dem. Materialen passar lika bra på studieförberedande som yrkesförberedande program.

Vår tanke är att utbudet ska kunna användas så väl enskilt som komplement till varandra, på så sätt underlätta för dig som undervisar att kunna anpassa lektion utifrån skiftande förutsättningar.

Det finns lärarhandledningar som stöd till alla våra undervisningsmaterial och filmer. Där hittar du övningar, lektionsförslag och mer fakta. För att underlätta för dig som lärare anges det i lärarhandledningen hur de olika delarna är kopplat till kursplanen enligt GY11.

För den nyfikne eleven hittar du tips på länkar och guider inför sommarjobb och praktik under fliken svensk arbetsmarknad.

Genom att anmäla dig till vårt nyhetsbrev får du några gånger per termin information och nyheter om våra material, tips på nyheter och andra spaningar från arbetslivet som kan komma till nytta i din undervisning.