Tusen unga lär sig om arbetslivet i sommar

Ett nytt samarbete mellan Arena Skolinformation och Fryshuset lär ungdomar om hur den svenska arbetsmarknadsmodellen fungerar. 

Foto: Shutterstock

Fryshuset driver projektet 1000 sommarjobb. De tog kontakt med Arena Skolinformation för att lära unga om fackliga rättigheter och arbetsmiljö. Detta då många unga möter arbetslivet för första gången genom ett sommarjobb.

Arena Skolinfo bidrar med kunskap om rättigheter, skyldigheter, kollektivavtal och den svenska modellens historia. Information presenterad enkelt och direkt med mycket interaktivitet. Målgruppen är personer 16–19 år från Stockholms förorter. Tusen unga deltar i projektet.

Kurserna kommer hållas av fackförbund från LO, TCO och Saco. Med representanter från förbunden Unionen, Akademikerförbundet SSR, Musikerförbundet och IF Metall.

Ett exempel på material som kommer användas är den tryckta broschyren Arbetslivet – om arbetsmarknaden i Sverige och världen. Materialet finns även i en lättläst version. Till den finns en lärarhandledning

– Arena Skolinformations material används mest i skolor, men även på språkkaféer och i andra sammanhang. Vi är glada att nå fler unga via Fryshuset. Den här typen av samarbeten vill vi ha fler av! säger Agnes Kullenmark, tf projektledare för Arena Skolinformation.

Läs mer om projektet på Fryshusets webbplats

Kategorier:
Aktuellt