SCB presenterar uppdaterad statistik om jämställdhet

I SCB:s nya rapport “På tal om kvinnor och män. Lathund om jämställdhet 2018” presenteras aktuell statistik över kvinnor och mäns villkor i Sverige inom många områden. Den första utgåvan kom 1984 och sedan dess har totalt 15 utgåvor kommit. Rapporten kommer ut vartannat år både på svenska och engelska. Komplettera din undervisning om arbetsliv genom att ladda ner den nya version från 2018 och läs mer hos SCB.

I Arena Skolinformations utbildningsmaterial På lika villkor – Jämställdhet genom livet tas ett helhetsgrepp kring området jämställdhet, med fokus på arbetslivet. För att få förståelse för villkoren i arbetslivet måste strukturer på samhällsnivå synas så väl som val på det personliga planet.
Genom aktuell fakta och statistik bland annat från SCB:s rapport “På tal om kvinnor och män” får eleverna ökad medvetenhet om dagens samhälle och konsekvenserna som ojämställda villkor leder till, i de politiska rummen, arbetslivet och innanför hemmets väggar.

Utbildningsmaterialet utgår från GY11 och de sex jämställdhetspolitiska delmål som finns, i den tillhörande lärarhandledningen finns en rad olika övningar att använda i undervisningen.
Ladda ner ditt eget exemplar här. 

Kategorier:
Aktuellt