Otrygga villkor på en skakig arbetsmarknad

Vad händer på en osäker arbetsmarknad. När tillfällig personal får gå hem, kontrakt inte förnyas och de där extratimmarna som en alltid brukar kunna räkna med lyser med sin frånvaro.
Ett högaktuellt ämne just nu är otrygga anställningsformer. Vi hör nyheter som berör detta område överallt, många unga drabbas, men vad betyder det? Vad får det för konsekvenser att känna otrygghet i sin anställning och på sin arbetsplats?  

I vår kortfilm om arbetsmiljö “Schyssta villkor på arbetsplatsen” får vi träffa Linda och Linnéa, två unga människor som båda jobbat under oschyssta villkor under flera år. Filmen ger förståelse för vad konsekvenser av oschyssta arbetsvillkor kan leda till och situationen som råder på arbetsmarknaden just nu.
I lärarhandledningen finns faktablad och case med frågor att dela till eleverna och låta dem arbeta vidare med efter att de sett filmen.
Här hittas filmen och lärarhandledningen
https://arbetslivskoll.se/m…/fyra-kortfilmer-om-arbetsmiljo/

För att få en bredare förståelse för villkoren på svensk arbetsmarknad kan eleverna också läsa mer om olika anställningsformer i kapitel 5 i materialet Arbetslivet – om arbetsmarknaden i Sverige och världen.

Kategorier:
Aktuellt