Lärarkvällar

Under fyra kvällar i höst bjuder Arena Skolinformation på pedagogisk inspiration och senaste nytt om politik och arbetsmarknad. Lärarkvällarna äger rum på Arenagruppens kontor i Stockholm, kl 16.30 -18.30. Det är kostnadsfritt  och vi bjuder på något enklare att äta och dricka. Det går även att delta digitalt.

3:e oktober- Undervisa om gigekonomi 

German Bender, utredningschef på Arena Idé och doktorand vid Handelshögskolan berättar om den framväxande gigekonomin. Du får även ta del av olika metoder för att  undervisa om gigekonomi.

Anmäl dig här

17:e  oktober – Undervisa om arbetslivet på lätt svenska

Staffan Kahn, projektledare på Arena skolinformation och folkhögskolelärare delar med sig av sina bästa tips om att undervisa om arbetsliv och arbetsmiljö på lätt svenska.

Anmäl dig här

7:e november- Undervisa om jämställdhet

Lina Stenberg, skribent och författare berättar om sin bok Feminism på riktigt- en granskning av riksdagspartiernas jämställdhetspolitik.  Du får även ta del av olika metoder för att undervisa om jämställdhet utifrån materialet På lika villkor- Jämställdhet genom livet. 

Anmäl dig dig här

5:e december- Spel i undervisningen

Staffan Kahn, projektledare på Arena skolinformation och folkhögskolelärare delar med sig av sina bästa tips om att undervisa om arbetsliv och arbetsmiljö med hjälp av casemetodik och rollspel utifrån spelen Beslutsfattarna, Loppet och Anställa eller Anställas

Anmäl dig här

Kategorier:
Aktuellt